Френски макарон

Френски макарон са сладки, малки и изящни, създадени от фино смляни бадеми, истински белтък и пудра захар. Под леката им крехка коричка се крие мека леко дъвчаща вътрешност с наситен бадемов аромат и нежен крем.

Рецептата, името и вкуса на тези сладки за легендарни. Във Франция френският макарон става популярен през 1533, когато рецептата е пренесена от Италия, и от тогава тези сладки са символ на естетика, визия и вкус от най-висока класа.

Малките сладки бижута носят име, което тъне в мистика. Никоя от теориите за произхода на името "френски макарон" не е доказана. Предполага се, че произлиза от италианската диалектна форма maccare, която означава "счуквам" или венецианската macarone, превеждана като "фино тесто". И двете правилно описват характера на тези сладки, като днес френски макарон е добил свое собствено значение разпознавано в цял свят.

 

<< Върнете се назад
Ние използваме бисквитки с цел подобряване на резултатите в нашия сайт. Ако продължите Вие се съгласявате с това. За повече информация се запознайте с нашата политика за обработка на лични данни.
Научи повече Съгласен съм